Vítejte ve světě cílů: plánování prospěšných změn na nový rok!

Ahojte všichni v komunitě plánovačů cílů a vizionářů! 🚀 Konec roku je tu a s ním přichází ideální čas na reflexi a plánování budoucnosti.

Kolo rovnováhy

První krok celého procesu plánování.

Prozkoumejme klíčové oblasti života s pomocí kola rovnováhy, abychom objevili, kde můžeme udělat pozitivní změny. Vztahy, sen, seberozvoj, zdraví, práce a majetek – to jsou klíčová témata, která nás formují. Můžete si to nakreslit sami nebo využít tento jednoduchý nástroj zdarma.

V praxi kouče jsem se potýkal s problémem spojeným s klasickým SMART(ER) přístupem, kde často specifický a měřitelný cíl byl v rozporu s vizí a snem. 

To napravuje inovativním OKR modelem používaným ve firmách, ale skvěle funguje i pro osobní vize. Cíle spojené s přínosy mohou být flexibilnější a odpovídat lépe našim potřebám a lépe vystihují naše PROČ. 

Následné Key results jsou pak měřitelné výstupy, pomocí kterých lze měřit náš posun, a pak už následují samotné aktivity. 

Co je nejdůležitější? 

Mít svůj sen definován pozitivně a vědět, PROČ to celé dělám.

Jak definovat cíle, které nás opravdu pohání kupředu?

Druhý krok plánování.

Mám pro tebe formuláře a dotazníky, které ti pomohou strukturovat myšlenky. A co víc, nabízím odkaz na PDF formulář, který tě provede procesem nastavování cílů.

Možná jsi skeptický ohledně formulářů. 

Pro tebe mám připravený i automatický dotazník, který tě krok za krokem provede procesem nastavování cílů. Po jeho vyplnění a před tím, než ti ho pošlu, projdu tvoje odpovědi a dodám komentář a rady pro další kroky. Tady už si něco málo zaplatíš, ale určitě to stojí za to. Jako bonus očekávej pár emailů, které ti podpoří naplnění tvého snu.

Pokud chcete prozkoumat své silné stránky, můžete využít slevu, můžete využít slevu 50% na online psychodiagnostiku.

Stále nevíš, kam směřovat?

Můžeme si domluvit hodinovou konzultaci, během které společně nastavíme vaše cíle a plán aktivity.

Věřím, že každý z nás může dosáhnout svých snů a plánů. Dejme tomu dohromady! Pokud máte zájem o další informace nebo něco potřebujete, dejte mi vědět.

Nejlepší způsob, jak ovlivnit naši budoucnost, je ji vytvořit a to je zároveň ten poslední a nejdůležitější třetí krok v plánování – samotná akce.

Několik pěkných chvil při plánování a milou opičárnu navrch 🐒